Ryż smażony z warzywami i tofu
Ryż z warzywami jest szybkim i przepysznym daniem
, zrobiony z kilku podstawowych produktów, całość wykonasz w 20 minut (najwięcej czasu zajmie wam
gotowanie ryżu), jak masz w lodówce ugotowany ryż to danie zrobisz jeszcze
szybciej. Smaczne dietetyczne danie na każdą kieszeń.
Polecam!!!
Składniki:
· pół małej cebuli
· pół papryki
· mała marchewka
· troszeczkę koperku(opcjonalnie)
· łyżka oleju ( u mnie rzepakowy)
· 90 gram tofu
· ½ łyżeczki sosu sojowego
· przyprawy ( czosnek, zioła prowansalskie, słól, pieprz, imbir)
· 60 gram ryżu (u mnie jaśminowy)
Ryż gotujemy na sypko.
Warzywa i tofu kroimy dość drobną kosteczkę.
Równolegle na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę
z tofu , następnie dodaj pozostałe warzywa, smaż jeszcze chwilę .
Następnie dodaj ryż przyprawy i sos sojowy.
Podsmaż do czasu gdy ryż będzie lekko chrupki.
I gotowe
Smacznego !!!










Komentarze
Prześlij komentarz