Leczo z kolorowych papryk i cukinii
Składniki:
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 cukinia
1 cebula
1 butelka (przetarte pomidorowego typu passata)
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju kokosowego
1 łyżeczka cukru trzcinowego
1/2 łyżeczka papryki słodkiej
1/2 łyżeczki papryki ostrej
1/2 łyżeczki papryki wędzonej
sól, pieprz.
Podajemy z ryżem u mnie brązowy.
Wszystkie warzywa staranie myjemy. Cebulą kroimy w półksiężyce a paprykę i cukinię w kostkę.
Na dnie garnka rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę ciągle mieszając by się nie przypaliła , następnie dodajemy czosnek i paprykę , po 4 minutach cukinię.
Gdy warzywa będą miękkie dodajemy pastę pomidorową i przeprawiamy do smaku papryką solą pieprzem.
Całość dusimy jeszcze z 8 minut.
Smacznego!!!!!
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 cukinia
1 cebula
1 butelka (przetarte pomidorowego typu passata)
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju kokosowego
1 łyżeczka cukru trzcinowego
1/2 łyżeczka papryki słodkiej
1/2 łyżeczki papryki ostrej
1/2 łyżeczki papryki wędzonej
sól, pieprz.
Podajemy z ryżem u mnie brązowy.
Wszystkie warzywa staranie myjemy. Cebulą kroimy w półksiężyce a paprykę i cukinię w kostkę.
Na dnie garnka rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę ciągle mieszając by się nie przypaliła , następnie dodajemy czosnek i paprykę , po 4 minutach cukinię.
Gdy warzywa będą miękkie dodajemy pastę pomidorową i przeprawiamy do smaku papryką solą pieprzem.
Całość dusimy jeszcze z 8 minut.
Smacznego!!!!!
Komentarze
Prześlij komentarz