Jajecznica z sałatą i szynką


Składniki:

porcja bez tostu - 228 kcal /23,10 -białka/ 1,0 - węglowodany/14,5 - tłuszcze.

1/2  łyżeczki oleju kokosowego
2 liście mini sałaty rzymskiej
2 jajka
10 g szczypiorku 
40 g szynki drobiowej
przyprawy w proszku kminek,  sól i pieprz.
( opcjonalnie tost z małej kromki chleba).


1. Jajka wybijam i roztrzepujemy, przyprawiamy solą, pieprzem i kminkiem.



2. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy szynkę, mieszamy do czasu lekkiego podsmażenia.



3. Następnie dodajemy jajka i część szczypiorku, smażymy do czasu ścięcia się jajka cały czas mieszając.




4. Na sam koniec dodajemy resztę szczypiorku i sałatę. Smażymy chwilkę całość.

5. Podajemy z tostem lub bez jeżeli chcemy by kalorii było mniej.

Smacznego!!!

Komentarze