Domowy paprykarz z tuńczyka
Domowy paprykarz jest alternatywą dla tych którzy nie chcą jeść kupionego w sklepie, gdyż nie wiadomo co w nich się znajduje.
Domowy jest pyszny a przede wszystkich zdrowy.
Składniki:
Domowy jest pyszny a przede wszystkich zdrowy.
Składniki:
- ryż jaśminowy 50 g
- tuńczyk w sosie własnym 120g netto
- 1 łyżeczka jogurtu typu greckiego 0% tłuszczu
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- ¼ łyżeczki papryki ostrej
- Sól
- Pieprz
- 1 łyżeczka przecieru pomidorowego (opcjonalnie)
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Tuńczyka odcieczemy z zalewy .
Następnie ryż mieszamy z tuńczykiem.
Dodajemy paprykę słodką i ostrą , na koniec łyżeczkę jogurtu sól i pieprz do smaku. Opcjonalnie dodajemy łyżeczkę przecieru pomidorowego, ja nie dodałam, tak mi smakuje.
-
I gotowe prawda , że proste, a takie pyszne.
Wartość energetyczna paprykarzu - około 206 kcal.
Moja propozycja podania.

Komentarze
Prześlij komentarz