Domowy paprykarz z tuńczyka

Domowy paprykarz jest alternatywą dla tych którzy nie chcą jeść kupionego w sklepie, gdyż nie wiadomo co w nich się znajduje.
Domowy jest pyszny a przede wszystkich zdrowy.



Składniki:

  • ryż jaśminowy 50 g
  • tuńczyk w sosie własnym 120g netto
  • 1 łyżeczka jogurtu typu greckiego 0% tłuszczu 
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • ¼ łyżeczki papryki ostrej
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżeczka  przecieru pomidorowego (opcjonalnie)



Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Tuńczyka  odcieczemy z zalewy .





Następnie ryż mieszamy z tuńczykiem.


Dodajemy paprykę słodką i ostrą , na koniec łyżeczkę jogurtu  sól i pieprz do smaku. Opcjonalnie dodajemy łyżeczkę przecieru pomidorowego, ja nie dodałam, tak mi smakuje.




-
I gotowe prawda , że proste, a takie pyszne.

Wartość energetyczna paprykarzu - około 206 kcal.

Moja propozycja podania.


Komentarze